دلیل چند نرخی بودن لاستیک در بازار چیست؟




دلیل چند نرخی بودن لاستیک در بازار چیست؟

به گزارش هایپرتایر به نقل از رویداد 24 ؛  در پی ادامه دار شدن روند چند نرخی بودن تایرها در بازار، سخنگوی انجمن تولیدکنندگان تایرضمن تشریح دلایل شکل‌گیری نرخ‌های متفاوت برای تایرها در بازار یکی از دلایل اصلی را ارزش گذاری کالا توسط توزیع کنندگان دانست و گفت: تولید کننده علی رغم گرانی مواد اولیه موظف شده لاستیک را با نرخ مصوب به توزیع کننده تحویل دهد، اما در نهایت فعالان بازار تعیین کننده نرخ تایر می‌باشند نه دولت!

با فرارسیدن نوروز و ایام تعطیلی خانواده­ها برای سفر با خودرو خود برنامه ریزی کرده اند. از این رو بازار تایر بیش از گذشته گرم‌تر شده است. اما چند نرخی بودن قیمت لاستیک خودرو در بازار موجب سردرگمی خریداران این محصول شده است.

در این رابطه، مصطفی تنها- سخنگوی انجمن تولیدکنندگان تایر- ، با با انتقاد از شرایط سخت تولید کنندگان لاستیک گفت: قیمت تایر برای تولید کننده عادلانه نیست و هیچ صرفه اقتصادی ندارد. در تمام زنجیره تولید نرخ‌ها آزاد و بدون نظارت و اعمال قیمت‌های دستوری نرخ گذاری می‌شود. چرا دولت فقط در محصول نهایی مسئول قیمت گذاری دستوری است؟

وی ادامه داد: از نظر تولید کنندگان لاستیک، هیچ سیاست جدیدی در راستای حمایت از این صنعت اجرا نشده است.

این مقام صنعتی تصریح کرد: باید زنجیره ارزش در صنعت تایر سازی تحت کنترل باشد تا نتیجه آن هم قابل کنترل شود و یا اینکه تعیین قیمت در زنجیره تولید از ابتدا تا تولید نهایی تایر رها سازی و آزاد شود.

سخنگوی انجمن تولیدکنندگان تایر خاطرنشان کرد: دست تأمین کنندگان مواد اولیه، قطعات و ماشین آلات برای تعیین قیمت باز است و هیچ نظارتی بر آن‌ها نیست. اما فشار را به تولید کننده نهایی تایر وارد می‌کنند و دولت در برابر شرایط ایجاد شده هیچ واکنشی نشان نمی‌دهد.

وی افزود:  در این صورت افزایش قیمت از تولید کننده به حلقه بعدی که توزیع کننده می‌باشد منتقل می‌شود، اما در همین مورد هم دولت سختگیری‌هایی را دارد و مانع ایجاد گرانی در بازار می‌شود.

تنها تأکید داشت: در نتیجه تولید کننده ضربه گیر تورم است. تورم از جیب تولید کنندگان تایر نوسان گیر می‌شود و تولید کننده موظف شده که این فشار را به حلقه بعدی یعنی توزیع تایر در بازار انتقال ندهد. با این سیاست دیر یا زود صنعت تایر از هم پاشیده می‌شود!

سخنگوی انجمن تولید تایر در پاسخ به این سوال که دلیل گرانی و چند نرخی شدن قیمت تایر در بازارچیست؟ گفت: عده زیادی از توزیع کنندگان تایر در بازار کالایی دارند که برای آن ارزشی متصور هستند و با آن ارزش و متأثر از قوانین بازار، تایر قیمت خود را پیدا می‌کند و بیش از مجوز به فروش می‌رسانند. تنها بخش کوچکی از توزیع کننده با نرخ‌های مصوب آن هم به دلیل کنترل بازرسان، تایر را توزیع می‌کنند.

تنها با بیان اینکه نتیجه این نوع قیمت گذاری ها، چند نرخی شدن تایر در بازار است. موضوعی که خود دولت هم می‌داند، اما برخورد قهری جهت کنترل قیمت را تنها با تولید کننده تایر دارد. یاد آور شد: تولید کننده با نرخ‌های آزاد و نوسان قیمت تایر را تولید می‌کند و با قیمت تعیین شده کالا را به بازار تحویل می‌دهد. برای ادامه چرخه تولید بازهم نیاز به مواد اولیه دارد در این زمان مجدد مواد اولیه را گران‌تر از گذشته خریداری می‌کند، اما با همان قیمت مصوب دولتی، تایر را به توزیع کننده تحویل می‌دهد.

به گفته این مقام صنفی؛ سوال اصلی اینجاست؛ در سال تولید کننده چندین بار اقدام به خرید مواد اولیه و تهیه سایر الزامات تولید مانند سرویس و تعمیر دستگاه‌ها و ... دارد و هر بار قیمت‌ها با افزایش چشمگیر مواجه می‌شود؛ اما چرا باید با همان قیمت مصوب که در طی سال اعلام شده به توزیع کننده تحویل دهد؟ دولت هیچ محاسبه‌ای بر تورم تولید ندارد؟

وی در پاسخ به این سوال که آیا تصمیم خودسرانه توزیع کنندگان جهت گرانی تایر متأثر از کمبود عرضه تایر است؟ گفت: تا به حال هیچ کمبودی برای عرضه تایر به بازار نبوده است. اما اگر شرایط تأمین مواد اولیه با همین شرایط ادامه داشته باشد به دلیل کمبود نقدینگی و محدود بودن توان زیاندهی، احتمال کاهش تولید و در نتیجه کاهش عرضه به بازار وجود دارد.

مصطفی تنها سخنگوی انجمن تولید کنندگان با بیان اینکه، ادامه این شرایط و سیاست‌های شعاری حمایت فشار اقتصادی را به سرمایه گذاران بیشتر خواهد کرد واحتمال خروج سرمایه گذاران از بورس بشدت قوت می‌گیرد.خاطر نشان کرد: تمام تمرکز دولت بر روی قیمت نهایی تایر است در حالی که تولید کنندگان به دلیل نوسان و گرانی قیمت مواد اولیه در حال از هم پاشیدن هستند.


در هنگام ثبت نظر به موارد ذیل دقت فرمایید

از زبان فارسی برای کامنت گذاری استفاده نمایید.

استفاده از کاراکتر های خاص و اموجی در ثبت نظر قابل قبول نمی باشد.

از ارسال لینک‌های سایت‌های دیگر و ارایه‌ی اطلاعات شخصی خودتان مثل شماره تماس، ایمیل و آی‌دی شبکه‌های اجتماعی پرهیز کنید.

مقایسه 0